PELIMANNIYHTYEET

TÄLLE SIVULLE KERÄTÄÄN KESKIPOHJALAISIA PELIMANNIYHTYEITÄ (Kaikkea aiheeseen   liittyvää materiaalia voi lähettää ylläpitäjälle).

TALKOOPELIMANNIT – 1981 (Kokkola)

Aimo Torppa
Taisto Paananen
Rauno Laasanen
Markku Tunkkari
Timo Pynssi

Kun Talkoopelimannien perustukset valettiin, olivat silloin mukana mm. Aimo Torppa, Taisto Paananen, Rauno Laasanen, Markku Tunkkari ja Timo Pynssi. Talkoopelimannit on vuonna 1981 perustettu perinteistä kansanmusiikkia soittava yhtye. Yhtyeen säveltäjä/sanoittaja/sovittaja on Markku Tunkkari, Mestaripelimanni vuodelta 2001. Yhtye on tehnyt yhteistyötä Karpalo-kuoron kanssa 25 vuotta ja on säestänyt Keski-Pohjanmaan Tanhuajia lukuisissa kotimaan ja ulkomaan esiintymisissä. Kuoroa johti ja sen sen perusti myös Markku Tunkkari. Talkoopelimannit on kahdesti sijoittunut hopealle Mäntsälässä pidetyssä Sepän soitossa eli pelimannien SM-kilpailuissa. Nämä saavutukset ovat vuosilta 1985 ja 1987. Lisäksi yhtye on toiminut Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien juhlayhtyeenä vuonna 1992.

TALKOOPELIMANNIT – 2018

Keikalla

Karl-Johan Bergdahl – viulu
Marianne Cygnel – haitari
Tapani Hautala – viulu
Seija Pynssi – basso
Timo Pynssi – haitari
Paavo Rannisto – kitara

Vuosien mittaan on yhtyeen jäsenet vaihtuneet ja sen tuoreimpina jäseninä ovat viime aikoina esiintyneet:
Arto Kinnari – viulu, Unto Laaksonen – rummut ja Henry Lindell – ukulele ja basso.

Talkoopelimannit ja Karpalo-kuoro ovat julkaisseet yhteensä viisi äänitettä eli ”Suvituulia” v. 1986, ”Kartanon katrilli” v.1993, ”Muistot” v.2002, ”Joulu joka päivä” v.2004 sekä vuonna 2018 ilmestynyt ”Talkoopelimannit 2018”. Tämän viimeisimmän äänitteen on tuottanut Henry Lindell.

(Takaisin etusivulle)
————————————————————————————————————————————————————————————————————–