ETUSIVU

HYVÄT KESKIPOHJALAISEN MUSIIKKIKULTTUURIN YSTÄVÄT !!!

KEIKALLA on allekirjoittaneen vuosikymmeniä kytenyt projekti, halu tuoda julkisuuteen kauan sitten unohdetut, alueellamme vaikuttaneet artistit, yhtyeet ja yhtyeissä soittaneet muusikot. Projektiin kuuluu näiden sivujen ohella myös youtube-sivut, johon on ladattu vain keskipohjalaisten soittajien ja yhtyeiden esityksiä ja äänitteitä heidän pyynnöstään ja luvallaan.

Artistit, yhtyeet ja soittajat ovat Keski-Pohjanmaan maakunnallisen kulttuurin alueelta, jonka eteläisen rajan muodostaa Uusikaarlepyy-Perho, itäisen rajan Perho-Pyhäjärvi ja pohjoisen rajan Pyhäjärvi-Kärsämäki-Oulainen-Kalajoki, noin suunnilleen! Yhtyeiden kokoonpanot voivat muodostua rajan molemmin puolin. Tähän projektiin kuuluu myös ns. projekti- ja garage-bändit. Unohtamatta kansanmusiikkia, joka monien iloksi sai oman sivunsa vuonna 2019.

Keikalla-projekti on vapaaehtoisuuteen perustuva. Siksi on painotettava vapaaehtoisuuden merkitystä myös tiedon keruussa ja musiikkia esittävien (artistit, muusikot, pelimannit jne.) halusta jakaa soittohistoriansa keskipohjalaisesta musiikkiperinteestä kiinnostuneille. Kiitos kuuluu siis kaikille niille soittajille ja heidän läheisilleen, jotka ovat tarttuneet syöttiin ja jakaneet kokemuksensa ja tarinansa.

Toivon, että nämä sivut inspiroivat alueen musiikkiväkeä muistelemaan menneitä aikoja ja samalla kartuttamaan tämän projektin sisältöä. Ottakaa siis yhteyttä.

Jarl-Erik Paananen (Jarski)

Oheisessa taulukossa on päivitetty bändirekisteri

Alla olevassa luettelossa on yhtyeitä, joiden tiedot ovat vielä puutteellisia eivätkä siksi ole julkaisukelpoisia.